Voordelen van een wijnkelder

Wat is een Helicave?

   

    

De voordeligste manier om een wijnkelder in uw woning te plaatsen

Voor de echte wijnliefhebbers is de helicave op de markt. Een wijnkelder die op eender welke plaats in uw woning kan worden geplaatst. De kelder kan in elke ruimte worden geplaatst: keuken, eetkamer, garage, enzovoort.

Hoe werkt een Helicave?

Een Helicave zorgt voor een optimale bewaring van uw wijn. Dankzij het ingebouwde ventilatiesysteem (dat zonder stroom werkt) wordt de temperatuur en vochtigheidsgraad autonoom geregeld. In tegenstelling tot klassieke wijnkasten heeft de Helicave geen stroomtoevoer nodig, wat u uiteraard heel wat geld op uw energiefactuur bespaard.

De unieke ronde of ovalen vorm in combinatie met de modulaire prefab-elementen, die ook als bergvakken voor uw flessen dienen, zorgen ervoor dat uw wijnkelder een hoge belasting aankan.

Het geheel wordt op verschillende manieren afgesloten. Enerzijds zorgt een luik voor een soliede afsluiting. U kan gerust over het houten of glazen luik stappen. Ook zorgt het luik dat ongewenste bezoekers uw dure wijnen niet kunnen ontnemen. Anderzijds zorgt het rubberen membraan, dat is aangebracht aan rondom de kelder, dat het grondwater niet kan binnendringen.

Waarom een helicave aanschaffen?

Helicaves werden ontwikkeld voor echte wijnliefhebbers. Niet voor de enthousiastelingen die dagelijks een gezond glas wijn drinken, wel voor diegene die meerdere en verschillende dozen wijn kopen en deze zelf willen laten rijpen. 

Een Helicave biedt u ook de ruimte om van eenzelfde wijnsoort verschillende oogstjaren aan te kopen. Zo legt u voor uzelf een verticale wijncollectie aan en kan u zelf bepalen welk wijnjaar beter aanleunt tegen uw smaakpalet. 

Vraag uw brochure aan

Meer weten over het rijpingsproces van wijn in uw Helicave? Klik hier